امن بان فناوری شریف

وبلاگ شرکت امن بان شریف

امن بان فناوری شریف

وبلاگ شرکت امن بان شریف

۶ مطلب در مرداد ۱۴۰۳ ثبت شده است

آسیب‌پذیری روز صفر با شناسه  CVE-2024-36971 در هسته (Kernel) سیستم‌عامل لینوکس یک نقص امنیتی استفاده پس از آزادسازی Use-After-Free  یا UAF در مدیریت مسیرهای شبکه هسته لینوکس است. مهاجمان با استفاده از این نقص می‌توانند رفتار شبکه را به گونه‌ای تغییر دهند که به نفع خودشان باشد اما برای بهره‌برداری از این آسیب‌پذیری باید سطح دسترسی بالایی داشته باشند.
گوگل اعلام کرده است نشانه‌هایی وجود دارد که آسیب‌پذیری با تحت تاثیر قراردادن هسته سیستم‌عامل اندروید، ممکن است به مهاجمان امکان اجرای کد دلخواه و راه دور (RCE) بدون نیاز به تعامل کاربر در دستگاه‌هایی که آخرین بروزرسانی‌های امنیتی را دریافت نکرده‌اند، بدهد.

شناسایی BITSLOTH بکدور جدید سیستم‌های ویندوزی


بکدور (Backdoor) نوعی نرم‌افزار یا روش دسترسی به یک سیستم کامپیوتری است که به کاربر اجازه می‌دهد بدون نیاز به تأییدیه‌های امنیتی معمول، وارد سیستم شود. در زمینه امنیت سایبری، بکدور معمولاً به کدی اشاره دارد که به‌ طور مخفیانه در نرم‌افزار یا سیستم تعبیه می‌شود تا به مهاجم اجازه دسترسی غیرمجاز به سیستم را بدهد.

محققان اخیراً یک بکدور جدید به نام BITSLOTH در ویندوز کشف کرده‌اند که سیستم‌های ویندوزی را هدف قرار می‌دهد و از سرویس Background Intelligent Transfer Service (BITS) برای عملیات فرمان و کنترل (C2) بهره می‌برد.

کشف آسیب‌پذیری در افزونه Redux

آسیب‌پذیری با شناسه CVE-2024-6828 و امتیاز ۷.۲ در افزونه Redux Framework وردپرس شناسایی شده است. این آسیب‌پذیری به دلیل عدم بررسی مجوزها و قابلیت‌ها در تابع Redux_Color_S+cheme_Import رخ می‌دهد و امکان بارگذاری فایل‌های JSON بدون احراز هویت را فراهم می‌کند.

آسیب‌پذیری بحرانی دور زدن احراز هویت در Docker

یک آسیب‌پذیری بحرانی‌ با شناسه‌ی CVE-2024-41110 و شدت CVSS:10 در Docker Engine کشف شده است که به مهاجمان اجازه می‌دهد از فرآیند احراز هویت عبور کنند و دسترسی غیرمجاز به سیستم‌ها پیدا کنند. این مشکل، ناشی از یک بازگشت (Regression) در سیستم پلاگین احراز‌هویت Docker بنام AuthZ است. یعنی تغییرات جدیدی که در سیستم احراز هویت اعمال گردیده، باعث شده‌ است یک نقص جدید به وجود بیاید که امکان عبور از احراز هویت بدون بررسی صحیح فراهم شود.

پژوهشگران امنیت سایبری نسخه جدیدی از باج‌افزار Play که به نام‌های Balloonfly و PlayCrypt نیز شناخته می‌شود را کشف کرده‌اند که برای هدف قرار دادن سیستم‌های لینوکس و به طور خاص محیط‌های VMware ESXi طراحی شده‌ است. VMware ESXiیک هایپروایزور (مجازی‌ساز) است که برای مدیریت ماشین‌های مجازی و زیرساخت‌های IT استفاده می‌شود. این نسخه جدید از باج‌افزار Play ممکن است نشانه‌ای از گسترش حملات این گروه به پلتفرم‌های لینوکس باشد و این گسترش به این معنی است که مهاجم می‌تواند دایره قربانیان خود را افزایش دهد.

۱- مقدمه

مهم ترین گروه‌های هکری جهان، هکرهای Advanced Persistent Threat یا به اختصار APT هستند که گروه‌ های پیشرفته و معمولاً مخفی می باشند و حملات مستمر و پیشرفته ای علیه افراد یا سازمان‌ها انجام می‌دهند. گروه های APT توسط دولت ها تاسیس و حمایت می شوند و برخلاف دیگر مهاجمین و گروه های که در حوزه هک و نفوذ فعالیت می کنند، غالبا بر روی اهداف خود ماه ها و حتی سال ها تمرکز دارند و آنها را تحت نظر می گیرند. این گروه ها طی سال های اخیر توسط دولت ها و کشور های متنوعی ایجاد شده اند و توانسته اند آسیب های زیادی را در پاسخ و یا در شروع به یک حمله، به اهداف خود وارد نمایند.