امن بان فناوری شریف

وبلاگ شرکت امن بان شریف

امن بان فناوری شریف

وبلاگ شرکت امن بان شریف

۵ مطلب در ارديبهشت ۱۴۰۳ ثبت شده است

چندین نقص امنیتی در محصولات VMware Workstation و Fusion افشا شده که هکرها می توانند با سوء استفاده از آنها به اطلاعات حساس سیستم ها دسترسی پیدا کنند و یا برای انجام حملات DDoS از آنها بهره برداری کنند. این آسیب‌پذیری‌ها در مسابقه Pwn2Own در ونکوور شناسایی شده اند.
ارائه‌دهنده سرویس مجازی‌ساز متعلق به Broadcom گفت: "چهار آسیب‌پذیری در نسخه‌های Workstation 17.x و  Fusion 13.xشناسایی شده است که به ترتیب در نسخه‌های 17.5.2 و 13.5.2 رفع شده‌اند". این آسیب پذیری ها عبارتند از:

  • CVE-2024-22267 (CVSS 9.3): آسیب‌پذیری use-after-free در بلوتوث دستگاه است که امکان اجرای کد با سطح دسترسی ادمین لوکال را فراهم می‌کند.
  • CVE-2024-22268 (CVSS 7.1): آسیب‌پذیری  heap buffer-overflow in Shader functionality که منجر به ایجاد وضعیت DDoS در سیستم ها می شود.
  • CVE-2024-22269 (CVSS 7.1): آسیب‌پذیری information disclosure در بلوتوث دستگاه که hypervisor memory را افشا می‌کند.
  • CVE-2024-22270 (CVSS 7.1): آسیب‌پذیری information disclosure در Host Guest File Sharing (HGFS) که hypervisor memory را آشکار می‌کند.

پچ آسیب پذیری نسخه های 17.5.2 و 13.5.2 منتشر شده است، اما راه‌حل‌ موقت غیرفعال کردن بلوتوث و 3D acceleration می باشد.  

 

اکسپلویت آسیب پذیری بحرانی CVE-2023-40000 در افزونه LiteSpeed Cache وردپرس شناسایی شده که توسط هکرها برای ایجاد حساب های rogue admin مورد سوء استفاده قرار می گیرد.
این آسیب پذیری به هکرها اجازه می دهد تا با استفاده از HTTP request های دستکاری شده، سطح دسترسی خود را ارتقاء دهند و حساب های rogue admin با اسامی اختصاصی ایجاد نمایند. این اکسپلویت میلیون‌ها سایت وردپرسی که همچنان از نسخه های قدیمی استفاده می کنند را تحت تأثیر قرار می‌دهد. برای جلوگیری از این تهدید جدید، به کاربران توصیه می شود که نسخه وردپرس سایت خود را به روز رسانی نموده و از نصب افزونه های ناشناس جدا خودداری نمایند.

بر اساس تحقیقات شرکت Juniper Threat Labs دو آسیب پذیری بحرانی CVE-2023-46805 و CVE-2024-21887 در دستگاه های Ivanti Connect Secure (ICS) شناسایی شده است که به منظور استقرار بات نت بدنام Mirai مورد سوء استفاده قرار می گیرند.
آسیب پذیری بحرانی اول اجازه بایپس Authentication را می دهد، در حالی که آسیب پذیری بحرانی دوم منجر به command injection می شود. هکرها با سوء استفاده از این آسیب پذیری ها ابتدا کد دلخواه خود را بر روی دستگاه های آسیب پذیر اجرا نموده و سپس بدافزار بات نت Mirai را فعال می کنند.  

 

هشدار Zero-Day در Chrome: مرورگر خود را سریعتر به روز کنید

 

گوگل روز پنجشنبه بروزرسانی های امنیتی را برای رفع نقص روز صفر (Zero-Day) مرورگر کروم منتشر کرد که گفته بود به طور فعال در فضای سایبری مورد سو استفاده قرار گرفته است.

این آسیب پذیری بحرانی با شناسه CVE-2024-4671 ، به عنوان یک مورد use-after-free در کامپوننت Visuals توصیف شده است. این آسیب پذیری توسط یک محقق ناشناس در 7 می 2024 گزارش شده است.

باگ های use-after-free ، زمانی ایجاد می شوند که یک برنامه پس از لغو تخصیص فضا، به یک مکان حافظه ارجاع شود و می تواند منجر به پیامدهای مختلفی از جمله کرش تا اجرای کد دلخواه شود.

این شرکت در یک توصیه کوتاه بدون فاش کردن جزئیات بیشتر در مورد نحوه استفاده از این نقص در حملات یا هویت عوامل تهدید پشت آن گفت: " گوگل آگاه است که یک اکسپلویت برای CVE-2024-4671 در فضای سایبری وجود دارد."

بریتانیا مغز متفکر باج افزار LockBit را شناسایی کرد

 

براساس اعلام سازمان جرائم ملی بریتانیا(NCA) ، این فرد یک شهروند 31 ساله روس به نام دیمیتری یوریویچ خوروشف است.

علاوه بر افشای هویت وی، تحریم هایی نیز علیه خوروشف از سوی وزارت خزانه داری آمریکا(OFAC) و وزارت امور خارجه استرالیا وضع شده است.
یوروپل، سازمان پلیس اتحادیه اروپا، در بیانیه ای اعلام کرد که مقامات بیش از 2500 کلید رمزگشایی در اختیار دارند و برای ارائه کمک به قربانیان LockBit با آن ها تماس می گیرند.

خوروشف که با نام های LockBitSupp و putinkrab فعالیت می کرد، اکنون تحت محدودیت انتقال وجوه و ممنوعیت سفر قرار گرفته است. همچنین وازارت خارجه آمریکا برای کسب اطلاعاتی که منجر به دستگیری یا محکومیت وی شود، تا سقف 10 میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.